10 sfaturi de viata!

4 august 2014 | 5 Comentarii

Prima data am facut cunostinta cu Nicolae Steinhard, atunci cand un bun prieten mi-a daruit „Jurnalul Fericirii”, o opera de bilant existential!
Nu pot si nici nu vreau sa va fac un rezumat. Nu am inca competenta necesara.
Pot doar sa va ofer spre cunoastere, asa cum mi-au fost oferite si mie, „10 Sfaturi de viata de la Nicolae Steinhardt” :

1. Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși.

2. Nimeni să nu silească pe aproapele său, nici măcar pentru a-i face bine.

3. Împrejurările sunt mai întotdeauna grele. Împrejurările nu pot fi scuză decât pentru ratați.

4. Prieten se numește omul care te ajută fără ca verbul să fie urmat de un complement circumstanțial de timp sau de loc sau de mod.

5. Elementara deșteptăciune e o îndatorire.

6. Biruința nu-i obligatorie; obligatorie e lupta.

7. Ochii noștri nu sunt concepuți pentru dispreț, ci pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se căznește să iasă din sufletele noastre.

8. În viața noastră nu există profesori mai severi decât viciile și incapacitățile noastre.

9. Drumul către iubire se îngustează când ne uităm spre ceilalți de la înălțimea vulturilor aflați în zbor.

10. Dumnezeu iubește nevinovăția, nu imbecilitatea.

Comentarii

 1. TeoFulga , 4 august 2014 at 9:24 PM

  Frumos! Foarte frumos! Pt ca am mai mult timp liber acum, fiind vacanta, am incercat sa citesc cat de mult. Pt ca-mi place si pt ca imi deschide mintea. Tocmai ce citesc „Idiotul” volumul II si ma emotioneaza. Mi se pare ca sunt acolo cateva idei frumoase, despre a nu judeca si de a ne ajuta pe noi sa fim mai buni. 🙂
  Te pup,Ade!

 1. Marinela Lungu , 4 august 2014 at 9:27 PM

  Extraordinar de frumos!..Cateva citate le cunosteam! Imi place sa ma delectez cu astfel de lucruri frumoase,imi fac bine sufleteste si ma bucura prezenta oamenilor care simt la fel! Sunt atatea lucruri care merita stiute,experimentate,traite incat uneori am impresia ca o viata n-ar ajunge sa traiesc cat as vrea si sa simt cat as vrea…Caci exista momente in care starea emotionala intrece granitele si timpul pare prea mic…Iubesc postarile astea,care imi dau o stare de bine,frumos si cald in suflet! Si eu,simt nevoia sa-ti mai multumesc pentru toata bunatatea si magia pe care-o imprastii in vietile noastre!!! Te pup!

 1. Georgiana Camelia , 4 august 2014 at 9:57 PM

  Foarte bune sfaturile, atat de simple si profunde in acelasi timp. Cel putin nr. 2, nu ai idee cat semnifica pentru mine! Pentru a nu stiu cata oara, multumim ca te gandesti la noi! ♥

 1. Sonia Diugan , 4 august 2014 at 10:47 PM

  Asta ador! Mereu stii ce sa alegi sa ne impartasesti, iar noi sa fim deja in al 9-lea cer. 🙂 Chiar superb, niste sfaturi pe care orice om ar trebui sa le urmeze. Noi, pasind in urma ta, vom reusi. Extraordinar de frumos!

 1. Astefanei Patricia , 5 august 2014 at 11:09 AM

  Sfaturi chiar folositoare!! Mulţumim Ade!!❤

Leave a Comment