Pauza de mami

14 martie 2019 | 5 Comentarii

Când eram mică, am auzit prima oară de astronauți. Mă fascina ideea asta cu mersul în spațiu și puneam o mie de întrebări despre ea. Nu înțelegeam încă gravitația sau conceptul de gravitație, dar aflasem că astronauții „plutesc” și că totul „plutește” în spațiu.

Și asta a dat naștere la și mai multe întrebări din partea mea. Cum dorm, dacă nu pot să stea în pat? Cum stau la masă? Cum mănâncă? Cum gătesc?

Nu mai știu prin ce întâmplare, cineva mi-a spus că mâncarea lor se prepară instant (cuvânt total nou, nu mai auzisem până atunci) și că trebuie doar să adaugi apă și hrana e gata. Atunci, gata! Lumea s-a oprit în loc!

Mă știți doar, îmi place mâncarea. Dacă mi-ați văzut Instagram-ul ați văzut și relația mea specială cu mâncarea. Și asta se întâmplă de când eram mică. Vă dați seama, acestea fiind zise, cam ce reacție am avut când am înțeles eu că „trebuie doar să adaugi apă și mâncarea e gata”? Aș zice că a devenit visul meu în viață

Normal că între timp am înțeles cum stau lucrurile. Dar tot între timp, mi s-a îndeplinit cumva și dorința. Dragilor, chiar există o gustare hrănitoare și absolut delicioasă, de tipul „just add water”. 

Mai precis, am făcut cunoștință cu Gustare de ovăz de la Vitalis. Ce este Gustare de ovăz de la Vitalis? O combinație de fulgi de ovăz, semințe de chia și fructe uscate, pe care ți-o poți prepara pe loc, adăugând doar apă fierbinte. În câteva secunde, se face ca o budincă din aceea perfectă de pe… Instagram 🙂

Pe mine m-a cucerit mai întâi conceptul (e lesne de înțeles). Însă, trecând peste amintirile mele din copilărie, când nu prea ai timp de nimic, e bine să te asiguri măcar că nu sari mesele. Iar o astfel de gustare este chiar hrănitoare și nu necesită mult timp pentru preparare. Unde mai pui că după ce am preparat-o, mi-am dat seama și că e foarte bună la gust. 

Știți că Radu se pricepe mult mai bine decât mine la gătit așa că, dacă el nu este acasă și mi se face foame, asta „gătesc”. 

Sau, dacă se întâmplă să rămân fără energie, să simt că am nevoie de puțin timp și de ceva de ronțăit, îmi fac repede un astfel de pliculeț. Durează 5 minute să îl prepar, să mă liniștesc și să îl savurez cum trebuie. Și apoi parcă sunt alt om. 

Mă gândesc chiar să îmi iau o cutie în mașină, lângă un termos cu apă fierbinte, „in case of emergency”. Știu că poate exagerez acum, dar, până la urmă, fiecare mai are nevoie de câte o pauză, din când în când. Și dacă e să fie pauză, măcar să fie gustoasă

 

Comentarii

 1. Pauza de mami | Blog Mania , 14 martie 2019 at 2:38 PM

  […] articolPauza de mami apartine […]

 1. Flori , 14 martie 2019 at 9:18 PM

  Ce frumos vorbesti tu chiar si cand tb sa promovezi un produs!❤️ De obicei nu citesc astfe de postari, dar la tine citesc orice! Esti adorabil de naturala si de frumoasa!!🤗

 1. Nicoleta Stinga , 15 martie 2019 at 12:26 AM

  Cu totul bun mai ales când vine din partea ta și de mâncare și de toate te pup!😂😘

 1. Beatrice , 15 martie 2019 at 12:50 AM

  Bună, Adela! Și mie îmi plac produseleVitalis.
  De regulă, nu citesc blogurile persoanelor publice de la noi, însă pe tine am ajuns să te citesc datorită naturaleții tale și a modului tău sincer de a scrie….unde mai pui că, ne și asemănăm în unele privințe….Eu sunt născută pe 2.10.”86, iar soțul meu e născut pe 4 febr. Îi place și se pricepe să gătească, cu multe clase peste mine. Împreună avem un băiețel!
  Atunci când citisem ceea ce ai scris despre venirea pe lume a celui de-al doilea băiețel al tău, mi-am adus aminte despre nașterea noastră….tragi-comedie!
  Te citesc cu drag! Mult succes, Adela!

 1. Cristina , 15 martie 2019 at 5:00 PM

  Draga Adela, esti minunata si te urmaresc pe instagram de departe, pentru ca imi e dor de casa si Romania mea draga. In ceea ce priveste retete si alimentatie in general, cred ca sunteti fantastici de buni si parinti responsabili care se gandesc la alimentatia copiilor etc.
  In ceea ce priveste ovazul si toate produsele instant, as sta cat de departe de ele! Cu cat e mai usor sa le pregatesti, de ex sa pui apa si gata in cateva minute, cu atat mai procesate, si mai daunatoare. Cel mai bun ovaz e cel neprocesat, care ia o gramada de timp (vreo 30 min) de pregatit. Vad multe vedete de peste tot promovand anumite produse alimentare sau sucuri concentrate etc, dar nu sunt sanatoase. DIn punctul meu de vedere (Medic endocrinolog si nutritie si metabolism) ce faci tu in fiecare zi e de promovat: vegetale, si fructe proaspete, gatit acasa din produse sezonale din piata, asta da! Oricum felicitari pt famila frumoasa si naturaletea ta, pupici

Leave a Comment