Ce școală îmi doresc pentru copiii mei

1 august 2019 | Un comentariu

Alexandru e încă mic, frățiorul lui și mai mic, dar eu deja mă vad cu ei doi de mână, cu cămășuțe albe, pantaloni bleumarin și ghiozdane mici, în drum spre prima zi de școală. Nu știu de unde mai vine și asta. Poate pentru că eu abia așteptam prima zi de școală, poate pentru că îmi plăcea la școală, poate e moștenire de la mama, care a fost educatoare. În fine, am eu această imagine cu ei doi și pace. 

Știu că mai e mult până acolo, însă deja ciulesc urechile când aud vorbindu-se de școli, îmi întreb prietenii care au copii mai mari cum le-au ales pentru ei, dacă cei mici sunt mulțumiți și așa mai departe. 

În urma „sondajului”, mi-am dat seama că sunt doua lucruri importante de care se ține cont: calitatea actului de predare (aici includem programa, profesorii, programul) și felul în care se simt copiii acolo. Și asta e cel mai important și pentru mine. 

Vreau ca ai mei să meargă la școală de drag. Să nu li se pară o povară sau un stres. Să se simtă ca acasă. Să fie liberi într-un loc frumos, sigur, confortabil. Pentru ca felul în care arată școala este și el foarte important. 

Confortul contribuie mult la felul în care ne simțim într-un loc, iar pe copii îi impactează și mai tare. Tocmai de aceea cred că sălile de clasă ar trebui să fie cât mai primitoare, vesele, colorate. 

M-am bucurat când am aflat că și anul acesta cei de la P&G, compania care are în portofoliu mărci precum Ariel, Pampers, Gillette și Fairy, în parteneriat cu Penny Market au făcut ca o sală de clasă dintr-un sat din județul Călărași să arate ca acasă. 

Inainte de renovare

E o inițiativă pe care o salut și despre care v-am vorbit și anul trecut, când au renovat prima sala de clasa. Eu sunt cu atât mai bucuroasă pentru că este vorba, din nou, de o școală din mediul rural, iar eu am făcut primii ani de școala tot în mediul rural. 

De data aceasta, arhitectul le-a creionat elevilor din clasa 0 din Sohatu, județul Călărași, o sală de clasă ca acasă. Astfel, la toamna, atunci când micuții iau pentru prima oara contact cu școala, o vor face într-un mediu prietenos și cald. Fosta sală de clasă a fost complet reabilitată și redecorată, așa cum puteți vedea și din poze. 

Clasa dupa renovare
Clasa dupa renovare
Clasa dupa renovare

Poate vă par lucruri mici, dar cred că este important să avem și astfel de proiecte și să înțelegem că ele ne îmbunătățesc viața- nouă și celor din jur.

#Osaladeclasacaacasa #AD

Comentarii

  1. Alexandra , 6 martie 2020 at 10:57 AM

    In sfarsit am gasit magazinul preferat pentru ghiozdanele copiilor, il imprtasesc si cu voi pentru cei interesati https://www.mykitty.ro/ghiozdane-copii

Leave a Comment