Despre lucruri care ne fac sa zambim

9 octombrie 2018 | 2 Comentarii

Ieri a fost ziua mea. M-a trezit Alexandru, care, instruit de Radu, stia deja ca e ziua mea si mi-a urat „La multi ani!” cu cel mai larg zambet posibil. N-ai cum sa nu te topesti cand il vezi asa. Cu dintisorii lui mici, vocea de copil si exprimarea inca in curs de formare, ca sa fiu draguta :).

Dar m-am bucurat enorm ca l-am vazut bucuros, zambind „cu toata fata”, razand fericit, fara nici urma de inhibitie. Am apreciat mereu asta la copii: ca nu au inhibitii, ca rad si se bucura din orice. Asta, pana cand tot noi „ii stricam”.

Din pacate, multi copii sunt complexati de faptul ca le cad dintisorii, ceea ce e perfect normal la o anumita varsta, si incep sa nu mai zambeasca sau sa fie tot mai retinuti. Adolescentii se rusineaza de dantura imperfecta, de aparatul dentar sau de eventualele carii. Dupa cum am aflat vineri, la nivel mondial, intre 60% si 90% dintre copiii care merg la scoala au carii (potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii), desi acestea ar putea fi prevenite sau tratate in mare masura. Insa nu toti copiii au acces la ingrijire orala…

De ce tocmai vineri? Pentru ca in fiecare an, in prima zi de vineri a lunii octombrie aniversam Ziua Mondiala a Zambetului. Iar cei de la Orbit au organizat, in cinstea acestei zile speciale, Ziua Voluntariatului la SOS Satele Copiilor Bucuresti. Si am fost si eu, la invitatia lor, ceea ce s-a tradus intr-o mare bucurie si… multe zambete, evident.

 

M-am bucurat sa vad ca cineva se preocupa de copiii defavorizati. Stiti deja ca am o slabiciune pentru asta 🙂 50 de voluntari din cadrul companiei Mars Romania au facut curatenie de toamna in satul SOS Bucuresti, in timp ce copiii din sat, impreuna cu alti copii din zone defavorizate din apropierea Bucurestiului, au avut parte de ateliere de creatie si de cursuri de igiena dentara. Astfel, au invatat cum sa aiba grija corect de dantura lor, pentru a avea un zambet sanatos.

 

Si mai am o veste buna! Alaturi de Orbit, si noi putem sa ii ajutam pe copilasi sa zambeasca! E foarte simplu: trebuie doar sa cumparam un pachet de guma. 1% din valoarea oricarui pachet de guma Orbit cumparat in perioada 8 octombrie (chiar de ziua mea, adica) – 30 noiembrie, va fi redirectionat catre SOS Satele Copiilor. Astfel putem sa ii ajutam pe copilasii aflati in grija organizatiei sa zambeasca mai mult. Organizatia se preocupa sa le creeze noi oportunitati de dezvoltare personala, care sa ii ajuta sa capete incredere in ei si in zambetul lor!

#daruiestezambete, pentru ca fiecare zambet conteaza si afla mai multe despre campanie de aici

.

Comentarii

  1. […] articolDespre lucruri care ne fac sa zambim apartine […]

  1. Oana , 3 octombrie 2021 at 6:31 PM

    Frumos scris articolul, big like 😉

Leave a Comment