Nu toti putem striga, dar toti putem visa

1 iunie 2019 | Un comentariu

Nu stiu cum e pentru voi, dar pentru mine, chiar si acum, dupa doua nasteri, cel mai reprezentativ moment atunci cand vine vorba de aducerea pe lume a unui copil, este momentul in care i se taie cordonul ombilical si ii auzi primul planset.

Atunci, ca mama, te linistesti. Stii ca e totul in regula, ca e bine (si ca, Slava Cerului, s-a terminat totul).

Apoi iti aduc copilul si, pentru cateva momente, il tii lipit de tine.

Credeti-ma, nu exista bucurie mai mare, fericire mai mare, sentiment mai coplesitor. Un moment ca acesta nu poate fi transpus in cuvinte.

Eu nu pot fi decat deosebit de recunoscatoare ca am trait asta de doua ori. Ca mi-am auzit copiii venind pe lume. Ca le-am auzit primul strigat si ca medicul m-a anuntat ca sunt bine, sanatosi. Asta era linistea mea si era tot ce conta atunci.

Insa, ca mama, sunt constienta ca, din pacate, nu toate femeile traiesc asta. 

Nu toate femeile aud primul plans al bebelusului. Conform datelor statistice oferite de Ministerul Sanatatii in 2011, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu, unul din zece copii se naste prematur, avand nevoie de atentie speciala chiar din prima ora de viata. 

Si, daca asta nu ar fi suficient de grav, in Romania, sectiile de neonatologie sunt slab echipate cu incubatoare, motiv pentru care prematurii nu au conditiile necesare pentru dezvoltare. 

Se nasc in liniste totala, fara putere. Micutii nu au plamanii suficient de dezvoltati astfel ca, nici mama si nici medicii nu pot auzi primul lor plans. Nu au suficienta putere. 

M-am intrebat, din nou, ca mama, cum am putea face noi, toti ceilalti, sa le „dam voce”? M-au ajutat cei de la Dorna, care, prin campania #strigatdeviata ne arata cum putem si noi sa „strigam” in numele lor. 

Dorna sustine micutii nascuti prematur iar eu m-am implicat in aceasta campanie pentru ca am incredere ca  impreuna putem ajuta. Fii și tu vocea lor și dă share video-ului oficial al campanie sau oricărei postări de campanie de pe pagina de Facebook Dorna, iar Dorna alături de Salvați Copiii va dona echipamente de specialitate maternitatilor din Romania care au nevoie de ele :).

Hai sa le facem povestea cunoscuta! Striga pentru viata in locul micutilor nascuti prematur!

Comentarii

  1. Teodora , 4 iunie 2019 at 8:54 AM

    Chiar o campanie drags sufletului meu, considerand ca unul dintre copiii mei s-a nascut prematur. E bine sanatos acum, dar nu doresc strrsul primelor saptamani nici celui mai mare dusman.

    Aparate mai bune si staff profesionist e minimul ce putem oferi!

Leave a Comment